top of page

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu. Spletna trgovina www.prizelenihiski.si je namenjena tako fizičnim kot pravnim osebam. V zavodu Konji pri zeleni hiški skrbimo za varovanje in tajnost podatkov naših uporabnikov. Podatki bodo uporabljeni le za potrebe naše spletne trgovine (izvajanje nakupov).

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Zavod Konji pri zeleni hiški, Ceršak se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe, 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi za stike s kupci.

 

CENE IN IZDELKI

Vse cene na www.prizelenihiski.si so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen kjer je navedeno drugače (akcije). Slike pri posameznih izdelkih so simbolične. Možna so barvna odstopanja in velikosti pri tisku s strani kupca.

 

NAROČANJE

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Naročiti je možno le tiste izdelke, kateri so v času naročila na zalogi. Kupec prejme po oddaji naročila na svoj elektronski naslov obvestilo o oddaji naročila ter predračun, ki je edina možnost za plačilo naročila (na TRR). V roku dveh ur od oddaje naročila lahko kupec naročilo pisno na kontaktni e-naslov prekliče. Minimalni znesek naročila znaša 5,00 €.

 

POSTOPEK NAKUPA

Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb »KUPI«. S tem pošlje naročilo za izdajo predračuna na e-naslov prodajalca prizelenihiski@gmail.com. Prodajalec pošlje predračun, ki ga kupec poravna na TRR prodajalca. Prodajalec po prejetju nakazila na TRR posreduje naročeno v digitalni obliki na e-naslov kupca ali mu v primeru izdelkov v fizični obliki te pošlje na naveden naslov s Pošto Slovenija.

 

NAČIN PLAČILA

Izdelke je možno plačati:
- po ponudbi preko TRR (vrednost materiala + stroški dostave dostavne službe Pošta Slovenije)

V primeru plačila izdelkov preko TRR, Vam v potrditvenem sporočilu pošljemo vse potrebne podatke, za plačilo ponudbe. V okence NAMEN Vas prosimo, da vpišete št. prejete ponudbe ter ime in priimek oz. naziv podjetja. Pošiljko Vam pošljemo takoj oz.bo na dostavi pri vas v roku 2 do 5 delovnih dni od prejema Vašega nakazila na naš TRR.

 

DOSTAVA

Izdelke Vam dostavimo preko dostavne službe Pošte Slovenije, v najkrajšem možnem času, najpozneje v roku od 2 do 5 delovnih dni od prejema naročila oz. plačila predračuna (predračun se smatra za plačanega, ko je viden znesek predračuna na našem TRR).

V primeru, da je bil izdelek v digitalni obliki, ga kupec prejme na e-naslov, ki ga je navedel ob naročilu in ga prejme v roku 1 do 2 delovna dneva po prejemu plačila na TRR zavoda.

Za naročene izdelke v vrednosti do 70,00 EUR stroške dostave po Sloveniji krije kupec, pri nakupu nad 70,00 EUR pa stroške dostave v celoti krijemo mi.

Strošek dostave in priprava paketa znotraj Slovenije s Pošto Slovenije, znaša 5 EUR.

Reklamacije
Ob prejemu poškodovanega, izdelka z napako ali napačnega izdelka ga mora kupec takoj oz. v najkrajšem možnem času reklamirati tako, da pisno obvesti ponudnika izdelka na naslov podjetja Konji pri zeleni hiški, Ceršak, Selnica ob Muri 27, 2215 Ceršak ali na elektronski naslov prizelenihiski@gmail.com. Ponudnik je tak izdelek dolžan zamenjati ali vrniti denar kupcu v najkrajšem možnem času. Stroške reklamacije in dostave plača ponudnik.

 

Izključitev odgovornosti
Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva, da so vsebine, objavljene na spletnem mestu, točne, popolne in pravilne in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker se je zanesel na objavljene vsebine. V nobenem primeru vsebin, objavljenih na spletnem mestu, ni mogoče šteti za ponudbo v smislu Obligacijskega zakonika.

Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopno ali ni delovalo ali ni delovalo pravilno.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletnega mesta utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletnega mesta.

 

Varstvo pravic intelektualne lastnine
Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, v kateri je izražena, je avtorsko pravno zaščitena. Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah je ponudnik zavod Konji pri zeleni hiški, Ceršak oziroma oseba, za katero je to pri posamezni vsebini to izrecno navedeno.

Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletnega mesta.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja s strain zavoda Konji pri zeleni hiški, Cršak oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršenkoli namen, razen za oseben ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotno spletno mesto vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

V primeru digitalnih datotek, ki jih kupec kupi se zaveže, da jih ne bo prodajal ali brezplačno dal na voljo tretjim osebam v digitalni obliki. Prav tako se ne smejo uporabiti posamezni deli datotek. Kupec jih lahko izklučno le natisne in uporabi.

 

Končne določbe
Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe med ponudnikom in uporabnikom. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Ponudnik pogodbe ne shranjuje pri sebi.

Neveljavnost katerekoli določbe teh splošnih pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ti splošni pogoji pa veljajo naprej brez te določbe.

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

 

Ti splošni pogoji veljajo od 15.11.2022. Ponudnik si pridržuje pravico spremeniti splošne pogoje.

bottom of page