top of page

LIPICANCI ZA NAŠE OTROKE

lipicanec

LIPICANCI ZA NAŠE OTROKE

S projektom "Lipicanci za naše otroke" želimo, da se otroci že v predšolskem obdobju navežejo na konja in hkrati spoznavajo del ene naših najstarejših in pomembnih kulturnih dediščin – lipicanca.

S plišastim lipicancem in spremljajočim kovčkom z dodatki bomo tako v vrtce in osnovne šole (prva triada) vnesli temo - konj.

Z našimi učnimi gradivi bomo otrokom omogočili igriv dostop do konja in njegovo spoznavanje. Poleg tega bodo otroci razvili povezavo do naše pomembne kulturne dediščine.

Skupaj z vrtci in šolami bomo omogočili pomembne stične točke med otroci in konji! S tem projektom bo otrokom omogočena prosta igra z lipicancem in pripomočki iz kovčka ter hkrati vsebina za vzgojiteljice z didaktično učnimi pripomočki in navodili.

Lipicanka je dobila ime Betalka (hlevsko ime Beti). Betalka I se nahaja v naši Tim poni šoli, Betalka II je v vrtcu Ceršak, Betalka III razveseljuje otroke v vrtcu Šentilj in Betalka IV je odpotovala v Nemčjijo, kjer jo spoznavajo otroci v Team Pony Schule Oberwetz.

Projekt je trenutno ustavljen, ker izdelovalec plišastih lipicancev zaenkrat ne izdeluje in niso v prodaji.

S projektom bomo nadaljevali takoj, ko bo to mogoče.

lipicanka Betalka
bottom of page