Copy of prva pomoč insta.png

Obnovitveno delavnico prve pomoči s poudarkom na nesrečah pri jahanju in delu z otroki, bomo izvedli v sodelovanju z Društvom študentov medicine Maribor na lokaciji zavoda v Selnici ob Muri.

 

Praktična delavnica je namenjena vsem, ki poučujete jahanje ali izvajate konjeniške tabore ter nudite jahanje konj kot del svojih storitev.

 

Kako pomembno je pravilno ukrepanje v primeru nesreč se zavedamo vsi, ki svoje delo s konji in otroki opravljamo odgovorno.

Tokrat bomo v zavodu Konji pri zeleni hiški in študenti medicine poskrbeli, da se boste na praktičnih primerih preizkusili tudi vi.

 

Udeleženci boste prejeli potrdilo o udeležbi na obnovitveni delavnici s strani zavoda Konji pri zeleni hiški, ki služi kot dokazilo o udeležbi na obnovitvenem tečaju in ne kot dokazovanje znanja vaše prve pomoči.

ZAKAJ NA DELAVNCO?

Ukvarjate se z jahanjem, poučevanjem jahanja, organizirate konjeniške tabore za otroke ali v vaši ponudbi storitev nudite tudi jahanje konj. Nezgode so del našega vsakdana.  Ker gre pri jahanju za šport pri katerem morata sodelovati jahač in konj se nesreče zelo hitro zgodijo.

Bi v primeru nesreče znali pomagati? 

V nujnih primerih nas hitro zgrabi panika. Še posebej, če je v nesrečo vključen otrok. Zato je zelo pomembno, da imate potrebna znanja in veščine ter boste, ko bo potrebno sposobni ukrepati mirno in pravilno. Tečaj prve pomoči ste zagotovo že opravili, a ker pridobljena znanja ne uporabljamo pogosto se zelo hitro zgodi, da v nujnih primerih pozabimo postopke. Zato je redno obnavljanje znanja prve pomoči tako pomembno. Pri jahanju in delu z otroki ter konji gre za specifične nesreče. Statistika celo kaže, da se največ nesreč zgodi pri pripravi konja in manj med samim jahanjem.

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?

Obnovitvena delavnica prve pomoči s poudarkom na nesrečah pri jahanju in delu s konji je namenjena vsem, ki se ukvarjate s poučevanjem jahanja ali ponujate jahanje kot del storitev in so v vaših programih tudi otroci. Svoje znanje prve pomoči pa želite obnoviti.

VSEBINA DELAVNICE

Na delavnici prve pomoči boste izvedeli kaj storiti, ko otrok/jahač potrebuje hitro ukrepanje z vaše strani. Poudarek je na praktičnem delu, kjer bodo sodelovali tudi mali jahači ter vam omogočili, da nesreče v živo »doživite«.

Obnovili bomo postopek oživljanja in rokovanja z defibrilatorjem. V teoretičnem delu boste obnovili osnovna znanja prve pomoči in dobili uporabne napotke za prvo pomoč otroku pri najbolj pogostih nujnih stanjih (vročinski krči, alergične reakcije, opekline, zastrupitve, padec z višine, krvavitve, zlomi..), pa tudi kako pravilno ukrepati v situacijah, ki otroka sicer ne ogrožajo, zahtevajo pa takojšnje pravilno ukrepanje (izbit zob, ugriz). Izvedeli boste tudi, kako lahko ukrepate preventivno, da do določenih nujnih stanj sploh ne pride.

KAKO BO POTEKALA IN KDO JO BO IZVAJAL?

Delavnica traja štiri pedagoške ure v hlevu in jahališču zavoda Konji pri zeleni hiški, Ceršak.

Delavnica poteka v majhnih skupinah z najmanj 5 in do največ 15udeležencev. Vodijo jo študenti medicine (tovrstne obnovitvene tečaje izvajajo tudi za druga podjetja in organizacije).

Udeleženci lahko že pred delavnico zastavite vprašanja oz. pošljete nezgode na katere najpogosteje naletite pri svojem delu – poučevanju jahanja in delu s konji in otroki. Predavatelji se bodo tako na vaše konkretne primere lahko odlično pripravili in vam v veliko pomoč.

 

Delavnica se bo izvedla po vseh priporočilih NIJZ, več napotkov glede upoštevanja ukrepov prejmete pred pričetkom delavnice.

Kotizacija za posamezno udeležbo znaša 26 eur in plačate po računu, ki vam ga bomo poslali na vaš e-mail naslov. Mesto na tečaju je zagotovljeno po plačilu kotizacije zato obvezno plačajte v roku, ki bo naveden na računu.

PRIJAVA

Ime priimek in podatke za račun pošljite na:

prizelenihiski@gmail.com